Workshop natvilten

 39,50

Workshop natvilten.

Na betaling ontvang je een ticket dat recht geeft op een workshop natvilten bij atelier Nieuw Vermaak.

Categories

Feestdagen

Sinterklaas

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Tijdens deze workshop leer je hoe je een lap kunt maken door de natvilttechniek te gebruiken. Je maakt 3 viltlappen tijdens deze workshop.

Lappen gevilte wol kun je gebruiken om:

-Een afbeelding op te vilten
-Als basis voor je naaldviltwerk. Van een opgerold stuk gevilte wol maak je snel een stevige basis. Je kunt het ook gebruiken om chenille- of aluminiumdraad mee te bekleden.
-Als boost om je afbeelding mee op te vullen als je vilt in een plat vlak. Je brengt hiermee perspectief aan op je afbeelding. Vanwege de fijne structuur van de haren is gevilte alpacawol hier heel geschikt voor.
-Om iets mee te bekleden of om er een kledingstuk van te maken voor een figuurtje van vilt. Als voorbeeld; een jas voor een kabouter.

Door wol uit te spreiden op een plat vlak, te besprenkelen met een zeepoplossing en in beweging te brengen zal de wol gaan vervilten en daardoor ook krimpen. We gaan aan de slag met schapen- of alpacawol, je kunt aangeven waar je voorkeur naar uitgaat. We maken een lap op A4 formaat. Je kunt ook experimenteren door op de kaardmolen gekleurde (geverfde) wol door witte of grijze schapenwol te mengen. Deze wol zullen we dan ook vervilten. Als je liever uitprobeert hoe je met gekleurde stukjes wol een patroon (of simpele afbeelding) maakt op een egale kleur wol dan kan dat ook. Je ziet, er is veel mogelijk bij deze workshop. Houd er rekening mee dat het vervilten van wol kracht vraagt vanuit je handen en armen.

De workshop wordt gegeven in Hoogblokland (vlakbij Gorinchem), bij atelier Nieuw Vermaak. Prima te bereiken via de A27. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt. Koffie of thee en iets lekkers zijn bij de workshop inbegrepen.

Na betaling van de workshop ontvang je via de mail een ticket. Dit ticket geeft recht op een workshop natvilten. Neem na ontvangst van het ticket contact op met Nieuw Vermaak om de workshop te plannen. Workshops worden bij voorkeur op vrijdag of zaterdag gegeven. Kun je echt niet op deze dagen? Dan is er nog een mogelijkheid om de workshop in de avonduren te volgen.

Verwen jezelf met een leuke workshop natvilten of geef een creatieve workshop cadeau.

Moet je ver reizen voor de workshop? Nieuw Vermaak geeft nog andere leuke workshops (o.a. wol spinnen, kaarsen maken, vogelschaal/lieveheersbeestje mozaïeken, naaldvilten). Boek 2 verschillende workshops achter elkaar, dan is een heerlijke lunch bij de workshops inbegrepen.

Een ticket besteld maar niet ontvangen? Controleer even je spambox.

Naast het beheren van de webshop geef ik ook workshops en cursussen in mijn atelier Nieuw Vermaak in Hoogblokland.

 

Andere suggesties…