Workshop kaarsen maken

 37,50

Workshop kaarsen maken en stippen.

Na betaling ontvang je een ticket dat recht geeft op een workshop kaarsen maken en stippen bij atelier Nieuw Vermaak.

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Heb je ooit al eens een kaars gemaakt? Kaarsen maken kan op 2 manieren, je kunt een lont dompelen in kaarsvet en dat steeds herhalen, of je kunt kaarsvet gieten in een mal waar al een lont in zit. Dat laatste doe je tijdens deze workshop, waarbij je 2 kaarsen maakt.

Tijdens deze workshop kies je 2 kaarsmallen uit, er is veel keuze. Daarna maak je een keuze uit kleuren kaarsvet (max. 3 kleuren per kaars). Je breekt het kaarsvet in kleine stukjes waarna het gedeeltelijk wordt gesmolten en in de mal gegoten. Het andere deel van de kaarsvetbrokjes voeg je toe aan het kaarsvet in de mal. Hierdoor koelt het kaarsvet snel af  en hoef je niet zo lang te wachten voor de volgende laag kaarsvet in de mal kan. Tijdens het uitharden van het kaarsvet ontstaat een gat rond de lont. Dit is normaal. Het gat moet opgevuld worden met kaarsvet, maar dat kan pas als de kaars volledig uitgehard is. Het bijgieten van de kaarsen gebeurt op een later tijdstip. Je kunt de kaarsen dus niet direct mee naar huis nemen, maar later ophalen. Als je niet in de buurt woont kunnen ze ook verstuurd worden. (De verzendkosten zijn voor eigen rekening).

Deze workshop duurt 2 tot 2,5 uur en kost €37,50
Kom ontdekken hoe leuk kaarsen maken is en geniet thuis na van je creaties.

De workshop wordt gegeven in Hoogblokland (vlakbij Gorinchem), bij atelier Nieuw Vermaak. Prima te bereiken via de A27. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt. Koffie of thee en iets lekkers zijn bij de workshop inbegrepen.

Na betaling van de workshop ontvang je via de mail een ticket. Dit ticket geeft recht op een workshop kaarsen maken. Neem na ontvangst van het ticket contact op met Nieuw Vermaak om de workshop te plannen. Workshops worden bij voorkeur op vrijdag of zaterdag gegeven. Kun je echt niet op deze dagen? Dan is er nog een mogelijkheid om de workshop in de avonduren te volgen.

Moet je ver reizen voor de workshop? Nieuw Vermaak geeft nog andere leuke workshops (o.a. wol spinnen, naaldvilten, vogelschaal/lieveheersbeestje mozaïeken). Boek 2 verschillende workshops achter elkaar, dan is een heerlijke lunch bij de workshops inbegrepen.

Naast het beheren van de webshop geef ik ook workshops en cursussen in mijn atelier Nieuw Vermaak in Hoogblokland.

 

Andere suggesties…