Cursusdag wol reinigen, kaarden en spinnen

 97,50

Cursusdag wol reinigen, kaarden en spinnen .

Na betaling ontvang je een ticket dat recht geeft op een cursusdag wol reinigen, kaarden en spinnen bij atelier Nieuw Vermaak.

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Wil je graag aan de slag met een ruwe schapen- of alpacavacht en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Tijdens deze cursusdag leer je van alles over wol. Je begint met wol uitzoeken voor het gewassen kan worden, daarna reinig je de wol na het wassen door de laatste vuiltjes er met de hand uit te halen en de wol zo nodig uit te borstelen. Op naar de kaardmolen voor de volgende stap, het kaarden. Na het doorlopen van de eerste drie stappen is je wol heel schoon en dat wil je graag als je gaat spinnen of natvilten. In de laatste fase ga je wol spinnen. Alle wol die je bewerkt tijdens deze dag mag je mee naar huis nemen.

Wol reinigen en kaarden doe je met alpacawol, spinnen met schapenwol. Tenzij je allergisch bent voor schapenwol. Met alpacawol kun je ook leren spinnen, maar vraagt iets meer techniek. Alpacawol stinkt niet, het is voornamelijk stoffig en zanderig. Tijdens het uitzoeken van ruwe wol is het aan te raden om een mondkapje te dragen. Dat voorkomt dat je stof inademt.

De cursusdag wordt gegeven in Hoogblokland (vlakbij Gorinchem), bij atelier Nieuw Vermaak. Prima te bereiken via de A27. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt. De cursusdag is inclusief koffie, thee of sap en een heerlijke lunch. (Dieetwensen graag even doorgeven.) Je krijgt ook 3 waszakjes tijdens de workshop.

Na betaling van de cursus ontvang je via de mail een ticket met je naam en een nummer. Dit ticket geeft recht op een cursusdag wol reinigen, kaarden en spinnen. Neem na ontvangst van het ticket contact op met Nieuw Vermaak om de cursus te plannen. Kun je echt niet op bovengenoemde dagen? Dan is er nog een mogelijkheid om de cursus in de avonduren te volgen, waarbij je steeds een deel van de cursus volgt. Er geldt dan wel een toeslag.

Investeer in jezelf en leer van alles over wol reinigen, kaarden en spinnen. Of geef een cursus cadeau.

Naast het beheren van de webshop geef ik ook workshops en cursussen in mijn atelier Nieuw Vermaak in Hoogblokland.

 

Andere suggesties…