Cursusdag wol reinigen, kaarden en spinnen

 99,50

Cursusdag wol reinigen, kaarden en spinnen .

Na betaling ontvang je een ticket dat recht geeft op een cursusdag wol reinigen, kaarden en spinnen bij atelier Nieuw Vermaak.

Categories

Feestdagen

Sinterklaas

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Wil je graag een ruwe schapen- of alpacavacht schoonmaken en verwerken en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Tijdens deze cursusdag leer je van alles over wol en hoe je die kunt schoonmaken en verwerken. Je begint met wol sorteren van een hele schapenvacht. Daarmee maak je de wol wasklaar. Daarna reinig je wol die al gewassen is door de laatste vuiltjes er met de hand uit te halen. Op naar de kaardmolen voor de volgende stap, het kaarden. Na het doorlopen van de eerste drie stappen is je wol heel schoon en dat wil je graag als je gaat spinnen of natvilten. In de laatste fase ga je wol spinnen. Voor het spinnen zijn 3 soorten spinnewielen beschikbaar, enkeltraps, dubbeltraps en een elektrisch spinnewiel die je allemaal mag uitproberen. (Het is ook mogelijk om alleen de workshop spinnen te volgen in de middag. Deze workshop kost €45,-) Alle wol die je bewerkt tijdens deze dag mag je mee naar huis nemen.
We werken tijdens de cursusdag voornamelijk met schapenwol. Tenzij je allergisch bent voor schapenwol, of je de wens hebt om een alpacavacht te bewerken. Met alpacawol kun je ook leren spinnen, maar vraagt iets meer techniek. Schapenwol kan nog wel eens sterk naar schaap ruiken, de ene vacht meer dan de andere. Alpacawol ruik je haast niet, het is voornamelijk stoffig en zanderig.
We starten de cursusdag om 10 uur. Rond 16 uur ronden we dag af. De werkbeschrijving wol bewerken ontvang je na de cursusdag per mail, zodat je alles thuis nog eens na kunt lezen.
Cursusprijs is inclusief een luxe lunch en 2 gratis waszakjes. Locatie Hoogblokland, vlakbij Gorinchem.
Na betaling van de cursus ontvang je via de mail een ticket. Dit ticket geeft recht op een cursusdag wol reinigen, kaarden en spinnen. Neem na ontvangst van het ticket contact op met Nieuw Vermaak om de cursus te plannen. Er is ook nog een mogelijkheid om de cursus in de avonduren te volgen, waarbij je steeds een deel van de cursus volgt. Er geldt dan wel een toeslag.

Investeer in jezelf en leer van alles over wol reinigen, kaarden en spinnen. Of geef een cursus cadeau.
Deelnemers beoordelen deze cursusdag met gemiddeld een 8,9

Een ticket besteld maar niet ontvangen? Controleer even je spambox.

Naast het beheren van de webshop geef ik ook workshops en cursussen in mijn atelier Nieuw Vermaak in Hoogblokland.

 

Andere suggesties…