Hoe moet ik me registreren?

Je kan je als bedrijf registeren op deze pagina. Klik op registreer en vul je gegevens in. Vergeet niet het vinkje ‘Apply to become a vendor’ aan te vinken. Daarnaast ga je ook meteen akkoord met de voorwaarden. Lees deze voorwaarden goed door voordat je je als vendor registreert. Met het wachtwoord dat je van ons ontvangt kun je inloggen in de webwinkel. Hier vind je aan de linkerkant de menubalk waar je je eigen profiel kunt instellen.

Wat zijn voorwaarden om zakelijke verkoper te worden?

Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Nederland of bij het handelsregister in België en beschikt over een btw-nummer. Je moet een verkoopaccount aanmaken, de gebruikersvoorwaarden aanvaarden en door de uitgever als verkoper zijn geaccepteerd.

Let op: het is van belang dat je een PayPal account hebt. De commissie wordt namelijk automatisch via PayPal overgemaakt. Een PayPal account kan gratis worden aangemaakt.

Hoe moet ik producten toevoegen aan mijn winkel?

Ga met de muis links bovenin de balk naast Hobbyou.nl staan op de tab + Nieuw. Kies voor Producten. Vul hier de gegevens in van het product dat je wilt toevoegen. Als je alles hebt ingevuld klik je op Product toevoegen. Een uitgebreide beschrijving vind je in de handleiding onder hoofdstuk 2.

Wat is SEO?

SEO betekent Search Engine Optimization oftewel zoekmachineoptimalisatie. Door bepaalde tags en informatie bij het product in te vullen verbeter je de SEO en word je product beter gevonden via de zoekmachine.

Hoe je je product beter vindbaar kunt maken staat uitgelegd in hoofdstuk 3 van de handleiding.

Wat zijn de kosten van registreren als vendor in Hobbyou?

Er zijn geen kosten verbonden aan het aanbieden van artikelen via de Hobbyou.nl. Als een klant een van jouw artikelen koopt betaalt hij aan Uitgeverij Scala. Na levering storten wij het bedrag van de aankoop, minus commissie, op jouw rekening.

Hoe hoog is de commissie die ik betaal?

De commissie bestaat uit een percentage van de totaalprijs (incl. btw voor Nederlandse verkopers en excl. btw voor niet-Nederlandse verkopers).  Het variabele bedrag is 15% over de totaalprijs van de bestelling (incl. btw).

Hoe wordt de betaling van verkochte producten afgehandeld?

Uitgeverij Scala BV zorgt voor het betalingsverkeer. Dit houdt in dat Hobbyou.nl het factuurbedrag (incl. btw) van de klant ontvangt en dit bedrag vervolgens, met inhouding van de commissie (incl. btw), aan de verkoper uitbetaalt.

Uitbetaling gebeurt 1x per maand via PayPal en wel 30 dagen na de koop. Wij gaan er dan van uit dat de koop goed is gegaan en dat het artikel niet is geretourneerd.

Let op: het is van belang dat je een PayPal account hebt. De commissie wordt namelijk automatisch via PayPal overgemaakt. Een PayPal account kan gratis worden aangemaakt.

0
De waardering van www.hobbyou.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 978 reviews.