Railhobby 372 – Treinen in Friesland

 6,50

Uitverkocht

De nieuwste Railhoy is nu verkrijgbaar! Lees meer over de getrokken treinen in Groningen en Friesland. In deze uitgave beginnen we ook met een nieuwe serie de bouw van het station in Rijssen. Natuurlijk hebben we weer een speciale railtest gedaan en kunt u meer lezen over de Amerikaanse TP wagen en het verlaten spoor.


Ships From: Nederland

Door Uitgeverij Scala
SKU: RH2015372 Categories: ,

Beschrijving

Railhobby 372: Getrokken treinen in Friesland en Groningen

In Railhobby 372 leest u meer over de getrokken treinen in Groningen en Friesland. De komst van de Blauwe Engelen in 1954 verzekerde het voortbestaan van de noordelijke nevenlijnen rond Leeuwarden en Groningen. De nieuwe dieselmotorwagens en -treinstellen bezegelden bovendien het lot van de stoomtractie in de noordelijke provincies. De capaciteit van de nieuwe stellen was echter al snel onvoldoende om in de spitsuren aan de grote vraag naar zitplaatsen te voldoen. Daarom liet de NS eind jaren ‘50 in de spitsuren getrokken treinen rijden, samengesteld uit locomotieven van de series 2200 en 2400 en diverse typen rijtuigen. Dat leverde interessante treinsamenstellingen op. Railhobby kijkt terug in het verleden en geeft tips voor deze samenstellingen op de modelbaan.

Ook beginnen we met een nieuwe serie: de bouw van station Rijssen. Het station van Rijssen is een fraai historisch monument aan de spoorlijn van Amersfoort naar Enschede. Door zijn omvang en de vele details is het een ideaal voorbeeld voor de modelbaan. In twee artikelen beschrijft Peter van Seuren hoe zijn HO-model van het Overijsselse station tot stand is gekomen.

De nieuwste Railhoy is nu verkrijgbaar! Lees nu ook in de online uitgave van Railhobby 372 meer over de introductie van BR E 03 en de railtest! Verder komen de Amerikaanse TP wagens aanbod en kunt u lezen over het verlaten spoor.

Kijk voor meer nieuws op de website van Railhobby.

Extra informatie

Jaartal

Titel

Shipping Details

Shipping from : Nederland

Within Nederland  1,64
Outside Nederland  2,47
Uitgeverij Scala
  • Artitec Plan U

    Railhobby 371 – artikel Vitrine Preview Artitec Plan U

     1,99