Aanbieding!

Pretletter Summer School 2018

 795,00  745,00

De Pretletter Summerschool is speciaal opgericht om ook -of juist!- tijdens de zomervakantie ongedwongen bezig te zijn met lettering; het tekenen van teksten. Op een mooie, fijne locatie, compleet verzorgd en weg van alle afleidingen die je wellicht thuis zou hebben, leer ik je alles wat ik weet over handlettering, brushlettering en chalkboardlettering.

Waar? Landgoed Bonneblond te Saint-Désiré in Frankrijk


Ships From: Nederland

Door Studio Suikerzoet
Categories: , Tags: ,

Beschrijving

De Pretletter Summerschool is speciaal opgericht om ook -of juist!- tijdens de zomervakantie ongedwongen bezig te zijn met lettering; het tekenen van teksten. Op een mooie, fijne locatie, compleet verzorgd en weg van alle afleidingen die je wellicht thuis zou hebben, leer ik je alles wat ik weet over handlettering, brushlettering en chalkboardlettering. De lessen worden ‘s morgens gegeven, zodat je s middags de tijd hebt om op je gemak de omgeving te verkennen, in het zwemmeertje of het zwembad te plonzen of om wellicht rustig verder te gaan met je letterwerk.

Het programma:
Zondag: Aankomst & welkom.

Maandag: Introductie handlettering, stukje typografie en daarna veel inspiratie. Door middel van wat oefeningen leer je dat het vinden van inspiratie en het toepassen hiervan helemaal niet moeilijk is!

Dinsdag: Chalkboardlettering: oftewel het tekenen op een krijtbord. ‘Flourishing, het werken met krullen en het maken van (horeca/food) tekeningetjes worden hierbij ook behandeld.

Woensdag: Brushlettering: aan de slag met zowel de brushmarkers als de potjes ecoline. Masking fluid, pipetjes en andere materialen voor bijzondere effecten nemen we hierbij mee. Uiteraard staan we ook uitgebreid stil bij het maken van de zogenaamde ‘galaxies’.

Donderdag: Let’s go botanical! We gaan met verschillende materialen, waaronder aquarelverf, botanisch tekenen.

Vrijdag: Daag jezelf uit: diverse materialen en ondergronden -waaronder hout en leer- liggen voor je klaar. Of ga op Letter-safari en maak aan de hand hiervan je eigen lettertype.

Vrijdagmiddag: Digitaliseren: aan de geïnteresseerden leg ik graag uit hoe ik mijn werk digitaliseer, bewerk en toepas in diverse uitingen.

Over je verblijf:
Je bent van 22 t/m 28 juli welkom op landgoed Bonneblond te Saint-Désiré (7 uur rijden vanaf Utrecht). Eigenaren Helen & Willem reserveren voor ons het woonhuis en de bijbehorende binnenplaats; een zalige plek om onder de grote boom te eten, te lezen of om gewoon van de omgeving te genieten. Alle versbereide maaltijden en drankjes als koffie, thee en limonade zijn inclusief, ook kun je van alle faciliteiten van het landgoed gebruik maken zoals het zwembad en de zwemvijver. De kamers zijn op indeling, mocht je echter alleen op een kamer willen is dat geen probleem, hier geldt een toeslag van 25 euro per nacht voor. De Pretletter Summerschool is inclusief alle aangeboden lessen en een materialenpakket ter waarde van minimaal 100 euro. Vervoer is op eigen gelegenheid.

Hi, ik ben Martine. Aangenaam. Chef Studio Suikerzoet. En bedenker van leuke dingen. Ik ben dol op handletteren en het maken van illustraties. Bovendien geef ik met veel enthousiasme workshops in het handletteren, zowel hier in de Studio als op locatie. Ook maak ik divers werk in opdracht. Wat opdrachtgevers/ partners/partijen met wie ik vol trots samenwerk:  Libelle Zomerweek, Share A Perfect Day-festival, het Seinfestijn, Papicolor, Craftemotions en Bruynzeel Sakura.

Shipping Details

Shipping from : Nederland

Within Nederland  1,64
Outside Nederland  7,44