Van Petegem Scenery

In 2015 ben ik hobbymatig begonnen met het beschilderen van N Spoor koeien. Mijn vader, een fervent spoorbaan bouwer, had voor zijn N spoorbaan bonte koeien nodig. De zwartbonte koeien vond hij eigenlijk te standaard en roodbont was niet verkrijgbaar. Daarom ben ik zelf begonnen aan de keuken tafel, met verf en penseel.

Ik kreeg de smaak te pakken en begon met H0 koeien, paarden en schapen. Er kwamen ook andere rassen bij: Lakenvelders, Blaarkoppen, Franse Charolais en Zwitserse Braunvieh koeien. Begin 2016 ging ik voor het eerst naar een modelspoorbaanbeurs in Joure en later naar de Railrunners in Groningen. Hier kreeg ik erg leuke reacties. Ook kwam de vraag of ik ‘Witrik’koeien en enkele Duitse koeienrassen kon leveren voor op Duitse spoorbanen. Mijn assortiment is nu zo breed dat bijna elk land is vertegenwoordigd. Modelspoorhobbyisten uit Amerika, Australië, Engeland, Duitsland en Japan kopen mijn dieren en dat is echt leuk!

Alle dieren beschilder ik met de hand. Vaak gebruik ik meerdere lagen verf, waardoor realistische en natuurlijke kleuren ontstaan. Elk dier heb ik minstens 5 keer in handen gehad. Sommige rassen die geheel geverfd zijn, zoals Lakenvelders en Hereford koeien, vragen nog meer tijd en aandacht. Bij de bonte koeien is geen vlekje hetzelfde en ook bij de paarden zijn de blessen of de sokjes aan de benen verschillend. Dat maakt het werken eraan ook zo leuk, het is natuurgetrouw. Elk dier is uniek.

“Mijn doel: Unieke scenery voor unieke spoorbanen”

Geke van Petegem

Zie ook mijn webshop: www.vanpetegemscenery.com

 

ALL PRODUCTS

Toont alle 6 resultaten